כלי מחקר
שאלון לבדיקת תפיסתם של מורים לגבי יכולתם להתמודד עם בעיות התנהגות בכיתה
מחבר: ענבר-פירסט, חגית
סוג:
שאלון
תיאור
Description שאלון לבדיקת תפיסתם של מורים לגבי יכולתם להתמודד עם בעיות התנהגות בכיתה.
השאלון מורכב משבעה תת שאלונים.
1. תת שאלון לאיסוף משתני רקע דמוגרפים. השאלון כולל שאלות לגבי גיל המשיבים, השכלתם, מספר שנות הוותק בהוראה ובבית הספר הנוכחי בו הם עובדים, ופרטים לגבי תפקידם. תת שאלון זה מתבסס על הרכיב הדמוגרפי במחקרם של פרידמן וקס (2000). השאלון כולל גם תת-שאללון לאיסוף משתנים ארגוניים. השאלות עוסקות בקבלת מידע לגבי גודל בית הספר (מספר תלמידים, מספר כיתות, מספר תלמידים בכיתה, מספר אנשי צוות), תדירות השתלמויות מוסדיות, מספר שעות עבודה של הצוות התומך (יועצת חינוכית, פסיכולוגית, מורת מת"י וצוות פרא-רפואי) ומדד טיפוח.
2. תת שאלון לזיהוי עמדות כלפי חיפוש אחר עזרה או הימנעות ממנה לגבי בעיות התנהגות, אשר פותח במיוחד עבור מחקר זה. שאלון זה הוא מקורי וכולל 16 היגדים.
תת השאלון בודק ארבעה משתנים: הימנעות מחיפוש אחר עזרה מתוך פחד מכישלון; הימנעות מחיפוש אחר עזרה כדי להתמודד באופן עצמאי; חיפוש עזרה על מנת להביא לסיום ההתמודדות; חיפוש עזרה על מנת לפתח יכולות.
3. תת שאלון הבודק שכיחות פנייה לעזרה, אשר פותח במיוחד עבור מחקר זה. המשיבים התבקשו לציין כמה פעמים בקירוב הם פנו לעזרה בהתמודדות עם קשיים התנהגותיים ולימודיים בכיתה (ברמת התלמיד הבודד וברמת הכיתה כולה) במהלך חצי השנה האחרונה.
4. תת שאלון לזיהוי מטרות מוטיבציוניות בהתמודדות עם בעיות התנהגות. השאלון פותח במיוחד עבור מחקר זה, וכולל 16 היגדים, המיועדים לבדוק ארבעה פרופילים של טיפוסי מורים: מורים המכוונים למטרות למידה, למטרות הפגנת יכולת, למטרות הסתרת היכולת, ולמטרות הפחתת עומס העבודה.
5. תת שאלון לזיהוי תיאוריות פנימיות לגבי יכולת התמודדות עם בעיות התנהגות. השאלון כולל 12 היגדים, חלקם ממקורות קודמים ואחדים חוברו במיוחד עבור מחקר זה.
6. תת שאלון לזיהוי תפיסת אפקטיביות עצמית ותפיסת אפקטיביות בהוראה. שאלון זה מכיל 10 היגדים שתורגמו ממחקרים קודמים, בשיטת forwards and backwards.
7. תת שאלון לזיהוי תחושת התמיכה בארגון. שאלון זה כולל 17 היגדים, אשר תורגמו משאלונים קודמים בשיטת ה forwards-backwards. השאלון בדק את תחושת התמיכה בארגון, ונבחרו במיוחד שני תת שאלונים שבודקים את תחושת התמיכה מהמנהל ומהעמיתים.
מרבית השאלונים נבדקו על רצף בן ארבע דרגות שנע בין 1= מאוד לא מסכימה ל-4= מאוד מסכימה.
Long Description מספר פריט: 696 מיון: R1248 בתוך: גורמים המשפיעים על עמדות מורים כלפי פנייה לעזרה או הימנעות ממנה בהתמודדותם עם בעיות התנהגות : מכוונות למטרות מוטיבציוניות, משתנים אינדיווידואליים-קוגניטיביים והשפעת הארגון - עבודת דוקטורטמו"ל: האוניברסיטה העברית בירושלים שנה: 2009 אוכלוסיית מחקר: 392 מורים מ-26 בתי ספר יסודיים תוקף: עבר אופי השאלון: סגור עמודים: 209 - 214 מילות מפתח: הערות: עבודת דוקטורט
|
מדריך לשימוש במאגר כלי המחקר
כלי מחקר זה הינו יצירה מקורית המוגנת בזכויות יוצרים, יש להקפיד על ציטוט אקדמי בהתאם לכללי הציטוט המוקבלים. מרכז המידע מקפיד לכבד את זכויות היוצרים. הפרטים המופיעים ביחס לכלי המחקר נמסרו על-ידי החוקר ובאחריותו. במידה ונפלה טעות בציטוט המקור, אנא פנו אלינו ונפעל לתיקון הטעות.
|