​​​על המרכז

המרכז לטכנולוגיה, חינוך ושונות תרבותיות (Technology, Education and Cultural diversity) הוא מיזם שהוקם בשנת 2005 על ידי ד"ר מירי שינפלד, ד"ר איליין חוטר וד"ר אסמאא גנאיים.

תחילתו של המיזם בכנס משותף וירטואלי שארגנו המייסדות בהיותן ראשות תקשוב, ובתמיכתם של ד"ר יוסי אסף - ראש מכללת סמינר הקיבוצים, בני בהגון - ראש מכללת תלפיות, וד"ר מוחמד עיסאווי - ראש  מכללת אלקאסמי.

לאור ההצלחה הגדולה של הכנס פיתחו (בשיתוף) שלוש מייסדות המיזם קורס מקוון ללימוד כלים שיתופיים ברשת האינטרנט המשמשים להוראת דיסציפלינות שונות. על סמך קורס זה נחנכה באוקטובר 2005 התכנית "סביבות הוראה מתקדמות", המבוססת על מודל שפיתח מרכז TEC,​ ולפיו סטודנטים ממכללות שונות לומדים יחדיו ברשת בכלים סינכרוניים וא-סינכרוניים, בקבוצות מעורבות ורב-תרבותיות, יוצרים יחדיו חומרי למידה והוראה ומתנסים בסביבות הוראה מתקדמות. במהלך השנים הצטרפו לתוכנית בהדרגה סטודנטים ומרציהם מעשר מכללות שונות מהמגזר הערבי, מהמגזר הממלכתי-דתי ומהמגזר היהודי-ממלכתי.: מכללת ליפשיץ, מכללת סכנין, המכללה להוראת טכנולוגיה, המכללה הערבית חיפה, מכללת לוינסקי, מכללת גבעת וושינגטון, מכללת דוד ילין ומכללת אוהלו.  ​

בשנת 2009 נחנך פרויקט "טק-אמירים". זהו פרויקט לתלמידים מחוננים ומצטיינים בבתי הספר היסודיים בשלושת המגזרים, בשיתוף הסטודנטים להוראה מהפרויקט "סביבות הוראה מתקדמות". את הפרויקט תיקצב הגף למחוננים של משרד החינוך ומכללת סמינר הקיבוצים. במסגרתו למדו יחדיו ברשת תלמידי כיתות ה'-ו' באשכולות של שלושה בתי ספר משלושת המגזרים, ביצעו עבודות חקר משותפות ולבסוף נפגשו ליום כיף. בשנת 2010 התרחב הפרויקט הזה לכדי תשע כיתות. בשנת 2014 משתתפים בו 15 בתי ספר.

בשנת 2011 עבר המרכז למכון מופ"ת. בשנה זו מרכז TEC החל לקיים קורסים דיסציפלינריים ברוח מודל TEC . הקורס הראשון היה בתחום המדעים והשתתפו בו שלוש מכללות: תלפיות, אלקאסמי ומכללת אורנים. הקורס התרחב ובשנת 2014 משתתפות בו המכללות אלקאסמי, תלפיות, אחוה, הערבית חיפה, קיי, בית ברל ואוהלו.

בשנת 2014 נפתח קורס דיסציפלינרי באנגלית בנושא: "ספרות מיעוטים בדגש על ספרות יהודית ופלשתינאית".

בכל הפרויקטים של המרכז, הדגש הוא על הכרת האחר מתוך קיום עבודה שיתופית. לפרטים על הפרויקטים ולצפייה בתוצריהם לחצו על "תכניות".

מרכז TEC מקיים קשרים עם גופים בין-לאומיים והציג בכנסים בארה"ב ובאירלנד ובכנסים מקוונים. המרכז מעוניין בפיתוח קשרים עם גופים נוספים.

סרטון הסבר על המרכז בעברית

סרטון הסבר על המרכז בערבית